Image

БОЛНИЦА СА НАЈСАВРЕМЕНИЈИМ ДИЈАГНОСТИЧКИМ АПАРАТИМА: Директорка РФЗО у посети Здравственом центру у Аранђеловцу

ДИРЕКТОРКА Републичког фонда за здравствено осигурање проф. др Сања Радојевић Шкодрић посетила је болницу Здравственог центра у Аранђеловцу где је истакла да је ова, недавно комплетно реконструисана болница, опремљена најсавременијим дијагностичким апаратима, што пацијентима омогућава висок ниво здравствених услуга.

Циљ државе јесте, како је нагласила, да свака болница има дијагностички центар опремљен попут клиничких центара.

  • Болница у Аранђеловцу располаже најсавременијим дијагностичким апаратима, а дијагностички центар биће комплетиран следеће године када треба да стигне магнетна резонанца и ангио-сала - рекла је Радојевић Шкодрић и додала да ће болница добити и санитетска возила и путнички аутомобил за теренски рад.

Према речима директорке РФЗО, оно што недостаје јесте стручни кадар.

- Док млади лекари не заврше специјализацију, пацијенте у овој установи прегледаће лекари из других градова. С обзиром на то да болница већ има најсавременије мамографе, у јануару ће бити запослен још један радиолог како би могао да почне да се ради и планирани скрининг дојке. Осим тога, у наредном периоду више пажње посветићемо едукацији лекара у оквиру које ће у Аранђеловац долазити домаћи и страни стручњаци - навела је Радојевић Шкодрић.