РЕКОНСТРУКЦИЈА БОЛНИЦЕ

У АРАНЂЕЛОВЦУ

За реконструкцију Опште болнице у Аранђеловцу биће издвојено око милијарду динара, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар и најавио да ће радови на комплетној обнови те установе кренути почетком следеће године.

Министар је казао да је обезбеђен новац и да су припремљени пројекти који су прошли тендерску процедуру, наводећи да ће после обнове, болница у Аранђеловцу бити једна од најопремљенијих здравствених установа у том делу Србије.

"Радови ће почети после Нове године. Мислим да је то много добра вест за Аранђеловчане и све који гравитирају ка овом месту, а који заслужују да имају сређену болницу", рекао је Лончар новинарима у Аранђрловцу, где је присуствовао свечаној додели 12 нових санитетских возила за болнице и домове здравља у Србији.

 

Лончар је навео да је реч о озбиљној инвестицији вредној око милијарду динара, као и да ће додатна средства бити уложена у набавку медицинске опреме. Министар је додао да је циљ да се обнови свака болница и дом здравља у Србији и истакао да држава то сада могуће јер имамо суфицит у буџету.

"Уведен је ред у државној каси, штедело се и рационално трошило", казао је Лончар и подсетио да се захваљујући стабилном стању у финансијама повећавају и плате здравствених радника.

"Медицинска сестра сада има зараду колику је имао лекар опште праксе 2009.године. Сестре имају више од 50.000 динара, а ту се неће стати, још ћемо повећавати плате", рекао је Лончар.